Комунальний заклад "Новолатівська середня загальноосвітня школа-загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів" Новолатівської сільської ради.
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Вчителю
Вчитель інфо

Меню сайту

Наша кнопка
Новоселівська СЗШ

ЗНО 2018

Випускнику-2018

Пропоную


Рекомендации
Головна » 2012 » Липень » 27 » Готовність початкової школи до впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти
11:47
Готовність початкової школи до впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти

  Новий 2012-2013 навчальний рік має свою особливість - цьогорічні першокласники розпочнуть навчання за новим Державним стандартом, програмою і з новими підручниками. На протязі 2011-2012 начального року в Новоселівській середній загальноосвітній школі Широківського району школі проводилися заходи, що були розроблені адміністрацією школи та творчою групою вчителів початкових класів, моніторинг готовності учасників навчального процесу та матеріальної бази школи щодо створення умов впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти.
  При вивченні та обговоренні оновленого змісту початкової освіти на засіданнях методичного об’єднання вчителів початкових класів, творчої групи було зазначено, що забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти, впровадження особистісно зорієнтованого підходу навчально-виховного процесу, єдиний зміст стандарту для усіх мов навчання, наповнення змісту початкової освіти здоров’язбережувальними технологіями та її екологічна спрямованість  - є основними перевагами тапозитивними змінами Державного стандарту початкової загальної освіти.
 Згідно плану роботи були проведенні загальношкільні батьківські збори з метою ознайомлення батьківської громадськості зі змінами в початковій освіті, а також батьківський лекторій «Що означає бути батьками першокласників?» для батьків майбутніх першокласників. Зі створенням НВО «Світ радості» на базі нашої школи та ДНЗ «Калинонька» Новолатівської сільської ради» розширилися можливості співпраці вихователів дитячого садка та вчителів початкової ланки, так проведення спільних круглих столів, майстер-класів та спільних виступів дітей на святах, сприяє покращанню наступності, створенню умов для успішної адаптації дошкільнят та позитивно впливає на розвиток і підготовку дітей до навчання в школі. Вже не перший рік в школі працює група розвитку для дітей 5-річного віку «Пізнайко», її головним завданням є адаптувати майбутніх першокласників до навчання. 
  Готова наша школа і до вивчення з 1-го класу англійської мови, маємо молодого спеціаліста, що у 2011 році закінчила Криворізький державний педагогічний університет і хоча досвід у неї невеликий, але ж є і знання предмету, і натхнення, і любов до своєї справи. 
  Ще однією новацією Державного стандарту є впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі початкових класів. Для нашої школи, де інформатика в початковій школі викладається ще 2000 року, створення умов для реалізації цілей освітньої галузі «Технології» є пріоритетним ще й тому, що школа є опорною в Широківському районі по впровадженню ІКТ, ми працюємо в двох обласних експериментах з Медіаосвіти та «Відкритий світ», учні 10-11 класів навчаються за інформаційно-технологічним профілем. Для початкової школи кількість учнів на 1 комп’ютер становить: 1 учень – 1 комп’ютер. Вчителі початкової школи широко використовують на уроках мультимедійну підтримку, використовуючи в своїй роботі мультимедійний проектор, комп’ютерні технології. Крім кабінету інформатики в минулому році в школі створений кабінет ІКТ, обладнаний мультимедійним центром з дошкою SMART BOARD. 
  В новому навчальному році робота по створенню умов для впровадження Держстандарту початкової загальної освіти буде продовжуватися, в планах відкриття та обладнання кімнати розвантаження та релаксації для учнів початкової ланки, впровадження здоров’язбережувальних технологій та методик, реалізація виховного проекту «Нерозривне коло: 
школа – діти – сім’я».
Переглядів: 2988 | Додав: tanjamar | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Освіта Області

Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Сайт райво

Журнал "ДНІПРО"
Дніпро

Державні установи

Інформатика Online

Мої знання

Освітній портал

Важливі сайти
Банер

Банер

Банер

Банер

Банер

Міні чат

Статистика сайту

Makeuptor
@makeuptor



Copyright MyCorp © 2024
Естественные науки в каталоге сайтов Каталог MyList.com.ua Яндекс.Метрика
 

 Украинская Баннерная Сеть