Комунальний заклад "Новолатівська середня загальноосвітня школа-загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів" Новолатівської сільської ради.
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Блог | Реєстрація | Вхід
Вчителю
Вчитель інфо

Меню сайту

Категорії розділу
Поезія [12]
Вірші
Проза [1]
Статті,ессе

Наша кнопка
Новоселівська СЗШ

ЗНО 2018

Випускнику-2018

Пропоную


Рекомендации
Головна » 2011 » Квітень » 17 » За покликом серця
10:43
За покликом серця
    Добрий день! Я – Мариненко Тетяна Сергіївна,  директор Новоселівської середньої загальноосвітньої школи Широківського району, викладаю математику в 7 і 9 класах. Працюю в своїй школі 25 років. Шкільні роки… Для більшості людей – це прекрасні 10-11 років дитинства та юності, і тільки для вчителів – це життя.
   Мої учні, вони такі різні, у кожного з них свої мрії та здібності, але всі вони ідуть на урок за спілкуванням з друзями та вчителем. Найбільшу радість та задоволення вони отримують від праці, яка дозволяє їм відкрити себе : свої здібності і можливості. Їх очі загоряються саме тоді, коли вони навчаються чомусь важливому для життя  взагалі, а не тільки задля отримання оцінки. Останні роки роботи переконали мене, що не можна йти на урок тільки зі знанням деякої теореми та блоком задач, навіть і прекрасних. І сама теорема, і задачі лише матеріал, який може допомогти розкрити особистість дитини.
Тому метою моєї  роботи є пошук свого уроку. Зробити кожен урок цікавим, несхожим на інші, хоча б деякими деталями, ставити на кожному уроці ціль, яка базується на трьох " китах " : навчити дитину спілкуватись – мислити – творити 
   Складаючи план уроку, обдумуючи його хід, я постійно звертаю увагу на те, щоб мої учні почували себе на уроці комфортно, не відчували безпорадності, ущербність та розчарування від нерозуміння та невміння виконати мої вимоги.
Спільна праця з дітьми на кожному уроці дає мені натхнення, віру в те, що «нездібних до математики дітей немає», а моїм учням радість від успіху, перемоги над темрявою незнання.
   Мені, як вчителю, найближчими є ідеї великого гуманіста Януша Корчака та видатного українського педагога Василя Сухомлинського. Саме тому їх вислови: «Кожна дитина вперезана райдугою» - Корчака та разом
«Математика вчить мислити й з тим вселяє віру в безмежні сили людського розуму. Вона виховує волю, характер» - Сухомлинського.
   Але я не тільки вчитель математики, моя робота надихає мене на творчість, постійне спілкування з дітьми, їх невимушеність, тендітність їхніх душ співзвучні з ніжністю та легкістю романсу. Тому іноді на знайомі, вічні мелодії лягають звуки моєї душі, відгуки серця.
Категорія: Проза | Переглядів: 1158 | Додав: Wadmar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Освіта Області

Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Сайт райво

Журнал "ДНІПРО"
Дніпро

Державні установи

Інформатика Online

Мої знання

Освітній портал

Важливі сайти
Банер

Банер

Банер

Банер

Банер

Міні чат

Статистика сайту

Makeuptor
@makeuptor



Copyright MyCorp © 2024
Естественные науки в каталоге сайтов Каталог MyList.com.ua Яндекс.Метрика